KAUPPA ON SULJETTU 31.12.2022. KIITOS KAIKILLE ASIAKKAILLE!
KAUPPA ON SULJETTU 31.12.2022. KIITOS KAIKILLE ASIAKKAILLE!
Ostoskori 0

Valmijaislahjoja ja onnittelukirjeitä

simerkkiteksti 1
Kansalaisopisto on monella paikkakunnalla merkittävä kulttuuritoimija. Kurssien lisäksi opistot järjestävät erilaisia tapahtumia, konsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Kansalaisopistojen siipien suojissa toimii usein myös oma kuoro, orkesteri tai teatteriryhmä. Parhaimmillaan opistot toimivat aktivoivina kohtaamispaikkoina ja kulttuurikeskuksina. Kansalaisopistot vähentävät ennaltaehkäisevästi sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia. Samalla ne työllistävät kuntalaisia monin eri tavoin.

Esimerkkiteksti 2
Kansalaisopisto on Suomen suurin oppilaitosmuoto. Vuosittain kansalaisopistojen kursseille osallistuu 650 000 kansalaista. Yksi toiminnan pääperiaatteista on opetuksen tuominen lähelle ihmistä. Tästä johtuen opetus on usein hajautettu eri puolille kuntaa. Opetukseen voi osallistua kuka tahansa iästä ja koulutustaustasta riippumatta elinikäisen oppimisen periaatteen mukaisesti.

Esimerkkiteksti 3
Työkykyiset, terveet ja tyytyväiset kuntalaiset ovat hyvinvoivan kunnan peruspilareita. Kansalaisopistossa opiskelevat kokevat tutkitusti olevansa tyytyväisempiä elämäänsä, jaksavansa työssään paremmin ja kiinnittävänsä enemmän huomiota terveyteensä. Kansalaisopisto on monelle ikäihmiselle ja työttömälle tärkeä henkireikä.

Esimerkkiteksti 4
Kansalaisopisto tuo kuntaan elinvoimaa ja sen hyvinvointivaikutukset ovat merkittävät. Tutkimuksen mukaan valtaosa kansalaisopisto-opiskelijoista kertoo olevansa tyytyväisempiä elämäänsä ja kiinnittävänsä enemmän huomiota terveyteensä kansalaisopisto-opiskelun myötä. Vaikutukset ulottuvat myös työhön ja perhe-elämään. Kansalaisopistossa opiskelevat kokevat jaksavansa työssään paremmin ja tukevansa lastensa opiskelua aiempaa enemmän. Ihmiset kokevat arvostavansa kansalaisopisto-opiskelun myötä muiden ihmisten näkemyksiä enemmän ja toimivansa aktiivisemmin lähialueensa hyväksi.

Esimerkkiteksti 5
Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi ei ala, jos ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi ilmoittautumisajan päättyessä. Ilmoittautumiset kursseille, joille vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, ovat sitovia. Jos et jostain syystä voikaan osallistua kurssille, jolle olet ilmoittautunut, ilmoita siitä netin kautta viimeistään seitsemän arkipäivää ennen ensimmäistä kurssikertaa. Jos peruutusaika on mennyt ohi, ota yhteyttä toimistoon joko puhelimitse tai sähköpostilla. Muussa tapauksessa kurssimaksu laskutetaan, vaikka et osallistuisikaan kurssille. Peruutuksella varmistat myös varasijalla olevan odottelijan pääsyn kurssille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Esimerkkiteksti 6
Ensisijaisesti kotoutumisen onnistumista mitataan näillä mittareilla: työllisyys, suomen/ruotsin kielen taito, riippumattomuus sosiaaliturvasta, ja yhteisöön kuuluminen eli kantaväestöön ulottuvat sosiaaliset verkostot ja aktiivinen kansalaisuus. Muita tärkeitä kotoutumista edistäviä asioita ovat maahanmuuttajan hyvä terveys ja perhesuhteiden mahdollistaminen.


Vanhempi julkaisu